TARADELL / BARCELONA
T 618 730 328
info@maspratsevall.com
T. 618 73 03 28

ACTIVITATS EN FAMÍLIA

Activitats en família

ACTIVITATS CULTURALS

Activitats culturals

ACTIVITATS EN LA NATURA

Activitats a la natura

FIRES, FESTES I ESPORT

Fires i Festes

ACTIVITATS CULTURALS

Activitats en Familia

CENTRE HISTÒRIC DE VIC

Passejar-se pel centre històric de Vic és passejar-se pel passat i la historia del nostre país. En el seu casc antic conflueixen romànic, gòtic, barroc i neoclàssic, des de l’època romana al modernisme. Els seus carrers, d’estructura medieval, porten al visitant a una immersió a altres temps, passant per les antigues muralles, el temple romà o la magestuosa catedral. Visitar Vic sempre és especial però quan mostra més el seu ambient és els dimarts i dissabtes al matí, amb el seu tradicional mercat a la Plaça Major, coneguda per ser el cor d’aquesta imponent ciutat i el principi del vostre viatge.

El casc antic de Vic és la visita obligada de tota estada. La seva proximitat permet anar-hi en qualsevol moment, tant per passar una estona com per perdre-s'hi un dia. No us perdeu la visita a la Plaça Major especialment quan arriba el Nadal, és una imatge meravellosa!


Activitats en Familia

MONESTIR DE SANT PERE DE CASSERRES

Únic monestir benedictí a Osona situat sobre una gorja del riu Ter i envoltat pel pantà de Sau. Fundat pels vescomtes d’Osona - Cardona cap el 1005, permet conèixer com es vivia en un monestir en el segle XI. Es poden visitar totes les estances del monestir, les quals alberguen una exposició de caràcter permanent on s’interpreta la vida dels monjos mitjançant la recreació de les sales que han conservat la mateixa disposició al llarg dels segles. Des de Casserres, les vistes al pantà de Sau són impressionants. Podeu aprofitar el dia per baixar al pantà, on podreu veure el campanar sumergit i, si l’estació ho permet, fer activitats aquàtiques.

Val la pena destinar un dia a visitar la zona de Sant Pere de Casserres. El monestir s'aixeca imponent regalant unes vistes panoràmiques als pantans inigualables. És un bon lloc per prendre's una estona en calma, gaudir de la natura, passejar i relaxar-se lentament.


Activitats en Familia

RUPIT I TAVERTET, ELS POBLES DEL COLLSACABRA

Rupit, poble medieval de carrers empedrats i cases rústiques, església barroca i el seu popular pont penjat de fusta. Sempre és fantàstic perdre’s pels seus racons i arribar-se passejant pel sender que creua el bosc fins el magestuós salt d’aigua de Sallent. Tavertet, poble romànic conegut per la seva calma i les seves cingleres, des d’on es pot gaudir d’unes vistes espectaculars. Val molt la pena fer una passejada pels seus carrers i arribar-se al Mirador del Pla del Castell per gaudir del paisatge. De tornada, passeu per la Roca Foradada, un racó natural amb un encant especial, des d’on surt un salt d’aigua que, unit a la llum que es filtra per la roca, dóna lloc a un paisatge màgic i sorprenent.

Rupit i Tavertet són dos 'pobles de pessebre' que no deixen indiferent al visitant. La seva proximitat permet que es puguin visitar junts de manera fàcil. El millor, les vistes sobre els mars de boira que ofereix Tavertet i el pas pel pont penjant de Rupit, que sens dubte traslladen el visitant a una altra era.


Activitats en Familia

ESPINELVES I VILADRAU, ELS POBLES DEL MONTSENY-GUILLERIES

Espinelves, poble romànic de carrerons amb encant i amb una de les esglésies romàniques més ben conservades. Aprofiteu i visiteu l’Arborètum de Masjoan, on hi trobareu la major concentració d’arbres monumentals de Catalunya, entre ells sequoies i l’avet més alt del país. Viladrau, poble senyorial, bressol de literats i poetes, conegut per les seves històries i llegendes de bruixes, bandolers i dones d’aigua. No deixeu de visitar l’Espai Montseny, un espectacular centre de visitants que us endinsarà en aquestes històries de misteri i màgia.

Espinelves i Viladrau són dos pobles agradables per passejar a qualsevol hora. Fora de les fires per les que són reconeguts, ofereixen en les seves proximitats recorreguts de senderime amb encant i sens dubte opcions interessants per passar un matí de primavera.


Activitats en Familia

JACIMENT ARQUEOLÒGIC DE L’ESQUERDA, EL POBLAT IBÈRIC MEDIEVAL

L’Esquerda és un important jaciment arqueològic que conté restes de diversos períodes històrics. Situat en un dels primers meandres sobre el riu Ter quan aquest s'endinsa a les Guilleries, el que li dóna una situació estratègica i de control sobre la Plana de Vic i sobre la principal via de comunicació cap a la costa gironina. Segurament aquest fet explica la llarga ocupació humana del lloc. Conserva evidències de més de 2500 anys d’història, des del bronze final, món ibèric, visigot i tot el període alt i baix medieval, fins al seu abandonament l’any 1314.

Per als amants dels nostres orígens, l'Esquerda ens ofereix la nostra història més inicial en un lloc privilegiat. No es troba lluny de Vic, el que pot ser un complement perfecte a un dissabte de mercat o de visites culturals per la zona. Els amant de l'arqueologia podeu gaudir de cursos regulars en aquest singular emplaçament.